Про це повідомив голова ОДА Владислав Скальський під час щоденного онлайн брифінгу щодо ситуації із протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Загалом в області рівень захворюваності на сезонні ГРВІ та грип на 41% нижче епідпорогу, що є результатом запроваджених карантинних заходів.

«З моменту початку спостережень до сьогоднішнього дня в області зафіксовано 177 підозр на коронавірусну інфекцію, у 81 випадку маємо підтвердження захворювання на COVID-19, в тому числі у 7 дітей (м. Вінниця - 3, Гайсин - 3, Чернівці - 1). Таким чином протягом останньої доби кількість хворих на коронавірус дітей не змінилась. Зразки матеріалів від 13 осіб ще досліджуються», - повідомив Владислав Скальський.

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані у: м. Вінниця - 55, Гайсинському районі - 9, Вінницький та Хмільницький райони – по 3 випадки, Жмеринський, Крижопільський, Ямпільський райони по 2 випадки в кожному, м. Ладижин , Чернівецький, Липовецький , Тиврівський та Тростянецький райони по 1 випадку.

«Всього на даний час в лабораторіях протестовано 1390 зразків матеріалів. За цим показником Вінниччина займає одну із лідируючих позицій в Україні. Наша стратегія – максимально відпрацьовувати усі підозри та всіх контактних осіб, а також значна увага приділяється тестуванню усіх хворих на пневмонію. В результаті досліджень, повторюю, у 81 особи був виявлений коронавірус, 1309 випадків отримали негативні результати досліджень», - зауважив очільник області.

З метою недопущення поширення коронавірусної інфекції в осередках спалаху захворювання обстежено 177 осіб з підозрою на COVID-19, 1183 контактних особи, з профілактичною метою було обстежено 30 осіб.

Для проведення досліджень методом полімеразно – ланцюгової реакції на даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру є в наявності 3200 тест-систем.

Однією з головних новин цього дня стало одужання 2 пацієнтів, про що також повідомив Владислав Скальський: «Приємна новина - маємо 2 пацієнта, один з яких дитина, які фактично одужали. Повторний тест на коронавірусну інфекцію був негативний. Їх виписано із стаціонару та в обов'язковому порядку проводиться щоденний медичний нагляд. На сьогодні, стан пацієнтів задовільний».

Разом з тим залишаються госпіталізованими 40 осіб з підтвердженим коронавірусом та 28 осіб з підозрою. Мобільними бригадами за останню добу здійснено 26 виїздів, відібрано 54 зразки біологічного матеріалу для тестування на коронавірусну інфекцію.

Також протягом останньої доби захворіло на пневмонію 5 дітей та 11 дорослих. Амбулаторно лікується 7 дорослих, на госпіталізацію направлено 5 дітей та 4 дорослих осіб.

Кількість осіб з захворюванням COVID - 19, які перебувають в домашніх умовах під наглядом сімейного лікаря та проходять амбулаторне лікування- 41особа.

Нажаль, залишається 3 важких пацієнтів. Це двоє дорослих у Міській клінічній лікарні №1- їх стан середньої важкості, та одна дитина у Могилів-Подільську. За останніми даними від лікарів – є певні покращення стану хлопчика, починає реагувати нервова система.

«Ми усім зичимо швидкого одужання та міцного здоров’я!», - підсумував Владислав Скальський