Розвиток українсько-австрійських двосторонніх відносин, активізація міжпарламентської співпраці та рівні можливості для участі жінок у політиці. Про це йшлося під час робочої зустрічі Заступниці Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Гернотом Пфандлером.

«Від імені Українського Парламенту хочу висловити Вам вдячність за гуманітарний коридор, який австрійський уряд надав українським громадянам під час спалаху коронавірусу. Завдяки цьому тисячі громадян України досить швидко та безпечно повернулися додому до своїх рідних та близьких. Це ще більше зблизило наші країни», - зазначила Олена Кондратюк.

Учасники зустрічі обмінялися інформацією про досвід протидії СОVID-19 та обговорили необхідність активізації українсько-австрійського двостороннього і міжпарламентського співробітництва після зняття карантинних обмежень.

«Сподіваюся, що вже незабаром плідну роботу зі своїми австрійськими колегами розпочне депутатська група з міжпарламентських зв’язків з Республікою Австрія, яка створена у Верховній Раді України. Очікуємо на візит Президента України до Австрії та обмін двосторонніми робочими візитами на рівні парламентських комітетів наших держав», - підкреслила О. Кондратюк.

Окремо піднімалося питання щодо сезонних працівників з України, які мають намір працювати в Австрії. Олена Кондратюк наголосила на важливості створення належних та безпечних умов роботи для українських робітників, а також їх соціального захисту в умовах коронавірусу. Своєю чергою, Гернот Пфандлер наголосив, що Австрія зацікавлена в робітниках з України та готова створити для них сприятливі  умови перебування.

Заступниця Голови Верховної Ради України та Посол Австрії в Україні торкнулися й питання щодо забезпечення рівних прав і можливостей для жінок, зокрема, їх участі у політиці. Гернот Пфандлер відзначив значний прогрес України в цьому напрямку та збільшення кількості жінок в Українському Парламенті. За його словами, це позитивна тенденція, яка наближає Україну до європейських стандартів.

Віцеспікерка Українського Парламенту також подякувала Австрії за підтримку України у зв’язку з російською агресією. «Міжнародна підтримка на рівні парламентів та урядів країн є дуже важливою для України. Ми цінуємо позицію Австрії в цьому питанні», - підкреслила О. Кондратюк.