Рішення Міжнародного валютного фонду по програмі stand by Україна очікує 5 червня

Про це в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він нагадав, що сьогодні Україна завершила переговори з МВФ. "Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з керівником МВФ і 5 червня ми очікуємо підписання договору", - зазначив очільник Уряду. 

За його словами, з МВФ досягнуто домовленості щодо програми співпраці на 18 місяців, протягом яких Україна отримає кредит в загальному розмірі 5 млрд. доларів США строком на 5 років. 

"Це кредит за програмою stand by з доволі спрощеними умовами, який дасть Україні можливість рухатись в напрямку подолання наслідків коронакризи. Перший транш, який ми маємо отримати в червні, складатиме 1,9 млрд. доларів, на осінь ми очікуємо – 1,6 млрд. доларів, в наступному році - 1,5 млрд. доларів", - зазначив Денис Шмигаль.

Також Прем'єр-міністр повідомив, що в програмі співпраці з МВФ прописані необхідні структурні маяки, які збігаються з тими напрямками реформ, які вже впроваджуються в Україні. 

Програма співпраці з МВФ, переконаний Денис Шмигаль, дасть Україні можливість рухатись вперед у стосунках з міжнародними партнерами.