7 липня голова ОДА Сергій Борзов відвідав Жданівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, де поспілкувався з медперсоналом лікувального закладу.

У ході розмови із сімейним лікарем виявилося, що закуплену в рамках програми Президента «Доступна медицина» ще рік тому службову автівку «Рено Дастер» досі не поставили на облік в сервісному центрі МВС.

На запитання керівника регіону: «Чому не використовують авто?», медпрацівник повідомив, що автомобіль стоїть у гаражі, бо його ще не зареєстрували у сервісному центрі МВС. Хоча час від часу автомобіль використовують – він на балансі комунального некомерційного підприємства первинної медико-санітарної допомоги.

З`ясувалося, що 2 липня авто передано на баланс громади рішенням сесії сільської ради, відтак, жодних перешкод для реєстрації транспортного засобу немає.

Рішення невідкладно зареєструвати автомобіль було прийнято керівником регіону на місці. Відтак, разом із сімейним лікарем Жданівської амбулаторії в сервісному центрі МВС м. Хмільник службовий автомобіль таки було поставлено на облік як власність громади Жданівської ОТГ.

«Машини для громади, а не для гаражів», – наголосив Сергій Борзов.

Як зауважив керівник ОДА, таких новеньких закуплених службових автівок для сімейних лікарів по цілій області десятки, з незрозумілих причин вони простоюють в гаражах, а не працюють на благо мешканців.

Автомобіль зареєстрували - ним повинні постійно користуватись сімейні лікарі об’єднаної громади для потреб своїх пацієнтів.

«Поки авто не на балансі громади, ви навіть не може найняти водія на цю машину, заправити її, а тепер вона ваша – ви нею користуєтесь, за неї відповідаєте і самі на неї витрачаєте кошти, - пояснив голові Жданівської ОТГ Сергій Борзов. - Зробили сьогодні добре діло. За пів години те, чого рік чекали».

 

Посилання на відео: https://www.facebook.com/borzov.s.s/videos/644042006469071/