Друге виїзне засідання голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов сьогодні провів у селищі Літин, перебуваючи з робочою поїздкою  в  районі.

На зустрічі із громадою були присутні також заступник голови ОДА Олександр Піщик, керівники Національної поліції, прокуратури та СБУ області,  очільники департаментів та служб ОДА.

Більшість питань торкалась проблеми налагодження комунікації між мешканцями району і владою. Жителі району підняли питання про належну організацію автобусного сполучення між селами, побудови в місті системи очисних споруд та забезпечення містян якісною питною водою.

Важливою проблемою для місцевих жителів віднедавна стало підтоплення домогосподарств  людей, які проживають вздовж траси М-12 нижче її рівня, оскільки під час капітального ремонту  цієї траси державного значення у 2018 році, місцевою владою не була вирішена проблема водовідведення.Дощова  вода, яка нічим не перехоплюється, стікає із прилеглих до траси вулиць і затоплює городи та оселі людей. Вода тече через трасу, несучи на дорожнє покриття сміття, бруд та каміння, особливо біля с.Селище. Проблема у тому, що дорога М-12 - державна, а прилеглі вулиці - комунальна власність.Тож задля  невідкладного реагування, мешканці ОТГ передали голові ОДА належним чином оформлену заяву-звернення.

Коментуючи ситуацію, профільний заступник голови облдержадміністрації Олександр Піщик  пообіцяв  детально вивчити звернення жителів громади та посприяти у вирішенні питання спільно зУкравтодором, на балансі якого  знаходиться дана траса та Службою автомобільних доріг у Вінницькій області.

Гостро стоїть в Літинському районі питання забезпечення населення якісною питною водою.800 тисяч гривень цьогоріч має бути виділено з обласного бюджету по програмі «Питна вода» для мешканців с.Багринівці. На підтримку обласної влади у будівництві водогону сподіваються  і жителі села Сосни, які висловили готовність вкладати у проект власні кошти.

На завершені зустрічі Сергій Борзов подякував жителям району за відвертість і запевнив: «Усі письмові звернення будуть зібрані і опрацьовані найближчим часом. Питання,які стосуються компетенції органів місцевого самоврядування,одразу були переадресовані голові Літинської ОТГ. Найактуальнішими питаннями в районі залишаються  ті,що стосуються якості питної води та очисних споруд на території самого Літина. Багато було питань щодо земельного фонду, які ми будемо розглядати спільно з обласною Радою.Вирішив працювати «в ручному режимі»,оскільки всі проблеми є нагальними і їх потрібно вирішувати негайно!».

Посилання на відео: 

https://www.facebook.com/watch/?v=313589916696531 

https://www.facebook.com/watch/?v=616588862314340 

https://www.facebook.com/watch/?v=270310087724315

https://www.facebook.com/watch/?v=1246080405724624

https://www.facebook.com/watch/?v=611531709569774