Сьогодні, 10 липня, під час робочої поїздки, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов провів зустріч із громадою міста Калинівка.

Розпочинаючи прийом громадян, очільник області зауважив: «Для мене важливо отримати зворотній зв’язок. Хочу почути ваші думки і дізнатися, чи є запитання до обласної державної адміністрації, райдержадміністрації або ж до влади міста».

Ділячись наболілим, представники калинівської громади порушили цілу низку питань. Одне із найбільш гострих та суперечливих стосувалося центру майбутнього району, який має утворитися на завершальному етапі реформи децентралізації.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні, яке відбулося 12 червня 2020 року, Уряд ухвалив зміни в межах адміністративно-територіальної реформи. Згідно з цим проєктом, на Вінниччині має бути п’ять районів: Вінницький, Гайсинський, Могилів-Подільський, Тульчинський та Хмільницький.

До складу останнього району мають увійти території теперішніх Калинівського, Козятинського та Хмільницького районів. Районним центром наразі визначено саме місто Хмільник, а це категорично не влаштовує жителів Калинівського та Козятинського районів з огляду на логістику.

Наприкінці червня у Калинівці відбувся мирний мітинг. Також на сьогодні зібрано понад 7 тис підписів за те, щоб місто стало центром майбутнього району. Наразі відповідні підписи передані до Верховної Ради України.

Сьогодні під час зустрічі жителі громади висунули таку пропозицію: зробити м. Калинівку центром майбутнього району з огляду на розташування, логістику та промисловість, а м. Хмільник визначити ключовою візитівкою району.

Також неабиякий резонанс під час прийому громадян у м.Калинівці викликало питання щодо можливих проявів корупції у Калинівській міськраді.

За словами громадян, уже більше трьох років у Калинівці діє рішення міськради про заборону проведення робіт з благоустрою, а саме – асфальтування або укладання нової плитки на вулицях і тротуарах без заміни підземних водо- і каналізаційних мереж, оскільки вони знаходяться в аварійному стані та майже вдвічі перевищують термін експлуатації. Незважаючи на ці рішення, усі роботи з асфальтування у місті все ж таки проводяться. Старі труби рвуться під новим покриттям, тож вулиці знову ремонтують…

Є проблеми і зі зведенням об’єктів «Великого будівництва»,  зокрема, -  із реконструкцією міського стадіону, у зв’язку із відсутністю взаємодії та комунікації з боку міської ради, районної державної адміністрації та підприємства, яке займається технічним супроводом таких об’єктів.

Голова ОДА Сергій Борзов підкреслив, що будівництво спортивного стадіону необхідно завершити до 15 жовтня.

«Наразі по об’єкту намагаються зменшити кошторис проєктно-кошторисної документації. Міська влада поки що не готова виділити ту суму, яку попередньо зобов’язалася профінансувати на реалізацію проєкту. Безперечно, обласна влада контролюватиме перебіг будівництва об’єктів інфраструктури», - зазначив Сергій Борзов.

Окремі питання стосувалися виділення земельних ділянок під будівництво та гаражі  для учасників бойових дій, проблеми водопостачання, причини виникнення серед лікарів  Калинівської ЦРЛ спалаху СOVID - 19 та багатьох інших.

Підбиваючи підсумки прийому громадян, голова ОДА Сергій Борзов зауважив: «Поспілкувавшись із жителями Козятинського та Калинівського районів, можу сказати, що жодна громада не хоче бути на периферії, а прагне бути центром нового району. Можу зробити висновок, що у Калинівці проблем і наболілих питань значно більше саме у взаємовідносинах депутатів і міської влади».