Сьогодні, 3 серпня, в онлайн режимі відбулася щотижнева апаратна нарада під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Здітовецького. 

На початку роботи засідання перший заступник голови облдержадміністрації заслухав інформацію директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Ткачука щодо ситуації в аграрній галузі регіону, зокрема, обговорено хід жнивної кампанії та врожайність зернових і зернобобових культур.Так, Микола Ткачук повідомив, що станом на 3 серпня 2020 року в області намолочено 1449 тис. тонн зерна ранньої групи зернових та зернобобових культур та 138 тис. тонн озимого ріпаку. За його словами, середня врожайність складає 46,3 ц/га. Це найвищий показник серед усіх інших областей лісостепової зони України.

Інше, озвучене під час наради, питання стосувалося реалізації на Вінниччині масштабного проєкту з підтримки внутрішнього туризму «Мандруй Україною». Доповів з цього приводу директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко. Він повідомив, що на минулому тижні, в рамках проєкту «Мандруй Україною», Вінниччину відвідали відомі тревел-блогери, всеукраїнські туроператори та журналісти центральних каналів. Протягом п’яти днів вони знайомилися із «родзинками» Поділля. Відвідали Бушу, палац Потоцьких, Лядівський монастир, скельний чоловічий монастир.

Володимир Мережко також зазначив, що вже існує промоверсія туристичного сайту, розробленого Вінницькою ОДА, на якому кожен бажаючий невдовзі  зможе забронювати відпочинок в будь-якому із п’яти «туристичних магнітів» Вінниччини.

Про стан справ щодо реалізації в області проєкту «Велике будівництво» поінформував Олександр Шнепа – голова комісії з припинення шляхом поділу Департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації. Він, зокрема, повідомив, що в активній фазі будівництва знаходяться вісім об’єктів, по чотирьох об’єктах проводяться тендерні процедури і три об’єкти готуються до здачі в експлуатацію.   

Підбиваючи підсумки засідання, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький  дав низку доручень керівникам відповідних структурних підрозділів за найбільш важливими напрямками поточної роботи.