Про це повідомив директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

Він зазначив, що днями обласна конкурсна комісія розглянула природоохоронні заходи, які можуть фінансуватися за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році.

Так, за його словами, проєкт «Нове будівництво сміттєсортувального комплексу на території Івановецької сільської ради Барського району» опрацьований робочою групою, якою встановлено дотримання природоохоронного законодавства при розробці проєктно-кошторисної документації, наявність дозволу на початок будівельних робіт та рекомендовано позитивно розглянути питання фінансування проєкту з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Відповідно до протокольного рішення № 4 комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища від 07 серпня 2020 року вищезазначений захід включено до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році згідно поданого запиту у сумі 7 млн. грн.

Нагадаємо, перебуваючи 22 липня з робочою поїздкою в Барському районі, Сергій Борзов пообіцяв сприяння у виділенні необхідних коштів з обласного екологічного фонду.

«Допоможемо добудувати смітттєсортувальний комплекс саме цього року», — запевнив керівник регіону.

Проєктом «Нове будівництво сміттєсортувального комплексу на території Івановецької сільської ради Барського району» передбачено будівництво ангару з навісом, адміністративно-побутової будівлі, придбання та монтаж обладнання. Кошторисна вартість проєкту – 16,3 млн грн. Проєктна потужність сортувальної лінії – 15 т/зміну, або 4,7 тис. т/рік. Передбачається створення 15 нових робочих місць. Територіальне охоплення проєкту: 95 населених пунктів з чисельністю населення 50,4 тис осіб (Барська ОТГ згідно перспективного плану, Копайгородська ОТГ).