12 серпня у прокуратурі Вінницької області відбулася координаційна нарада щодо стану протидії злочинності та кримінальній корупції. Головував на нараді прокурор області Олександр Бутович. Засідання відбулось за участю голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова, начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка,  начальника УСБ України у Вінницькій області Анатолія Денисенка,  в.о. начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Ігоря Поліщука, заступника начальника Південного регіонального Управління ДПС України з оперативно-розшукової роботи Віталія Лопати.

На нараді обговорено питання стану протидії злочинності, її організованим формам, в тому числі, протидії злочинам проти громадської безпеки та громадського порядку, а також вчиненим з використанням зброї, бойових припасів або вибухових речовин.

Участь у нараді також взяли перший заступник та заступники прокурора області, начальники структурних підрозділів апарату прокуратури, керівники місцевих прокуратур, правоохоронці регіонального рівня.

Відкриваючи захід, прокурор області зазначив, що вжиті за сім місяців поточного року правоохоронними органами організаційно-практичні заходи сприяли подоланню ряду негативних тенденцій у динаміці злочинності. Проте залишаються сфери, в яких діяльність правоохоронців області потребує активізації.

На нараді підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності на території Вінницької області за 7 місяців 2020 року.

Учасники заходу відмітили, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян. Також учасники наради звернули увагу на покращення роботи задля реальної результативності, окреслили  коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Це, зокрема, профілактика окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі, злочинів проти життя та здоров’я особи, майнових злочинів, які в структурі злочинності становлять більшу частину всіх облікованих кримінальних правопорушень, а також розтрати бюджетних коштів, привласнення земель.

Під час заходу з інформацією, поясненнями та пропозиціями щодо узгоджених дій у сфері протидії злочинності та координації на території Вінницького регіону виступили всі керівники правоохоронних органів області.

За підсумками наради визначено спільні скоординовані заходи, спрямовані на утвердження законності та протидію злочинності на Вінниччині, які правоохоронці будуть реалізовувати упродовж поточного року.

«Рейдерство і бюджет – два основні моменти, на яких силовики мають зосередити свою увагу.  На виїзних прийомах часто чую від людей: «Одні - посіяли, а інші – збирають урожай». Чують це і керівники обласної поліції, прокуратури та СБУ – ми разом їздимо в райони. Бюджеті гроші – теж проблема. Одні хочуть «відкати», а інші – просто не знають, як працює державна система, роблячи помилки у фінансових процедурах», – зауважив під час наради Сергій Борзов.

Голова ОДА наголосив, що боротьба зі злочинністю та корупцією неможлива без скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців. Адже за цим стоїть забезпечення законності та правопорядку – захист прав і свобод вінничан.