Спортсмени із 12 об'єднаних територіальних громад Вінниччини беруть участь в обласних спортивних іграх, присвячених 70-річчю Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос».

Урочисте відкриття фінальних змагань спортивних ігор Вінниччини-2020 відбулось сьогодні, 15 серпня, на території Вінницької дитячо-юнацької  спортивно-оздоровчої бази «Колос». В програмі змагань: футбол, гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, шахи та шашки.

Привітати членів спорттовариства «Колос» з 70-ю річницею від дня  заснування  завітали голова облдержадміністрації Сергій Борзов, народний депутат України Ірина Борзова, голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Олександр Мендусь. Серед запрошених на урочистості – керівники профільних структур області, районів та міста Вінниці, сільські та селищні голови, відомі вінницькі спортсмени.

У вітальному слові до учасників урочистої зустрічі Сергій Борзов  підкреслив, що під знаменами «Колоса» вже сім століть спортсмени з Вінниччини здобувають славні перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях: «За свою історію  «Колос виховав цілу плеяду видатних українських атлетів, перемоги яких стали складовою частиною досягнень країни. Тож хочу побажати, щоб товариство  успішно розвивалося і більше громад долучалося до його лав»,- зазначив очільник ОДА.

Щирими словами вдячності підтримала учасників змагань народний депутат України Ірина Борзова, принагідно зазначивши, що вболіватиме за команди своїх виборців із Літинського та Жмеринського районів.

«Спорт починається із кожного з вас! – наголосила Ірина Борзова,- як і Україна починається із кожного з вас! Сила волі, здоровий дух починається з кожного з вас, тож давайте разом примножувати спортивні досягнення нашого краю!».

Нагадаємо, що Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» на чолі з Сергієм Татусяком, за 2019 рік посіла перше місце серед обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств та відомств з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Варто підкреслити, що на даний час на Вінниччині розвивається 95 видів спорту. А саме: 28 літніх олімпійських, 2 зимових олімпійських, 46 неолімпійських та 19 видів спорту серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

Ці та інші досягнення вінницьких спортсменів, в тому числі і «колосовців»,

відзначив у своєму виступі голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Олександр Мендусь. Він підкреслив, що задля досягнення високих результатів на змаганнях міжнародного та всеукраїнського рівнів у громадах покращується оснащення дитячо-юнацьких спортивних шкіл, поступово модернізується матеріально-технічна база закладів, проводиться реконструкція основних спортивних баз олімпійської підготовки. Чимала увага приділяється й спортсменам з обмеженими фізичними можливостями.

«Колос» – надійний партнер влади протягом багатьох років,- зауважив Олександр Мендусь. Президент України закликає охопити спортивною активністю понад 30% населення країни. Я усім нам бажаю досягти такого результату, але не заради відсотків, а задля того, щоб кожен житель територіальної громади по всій Україні отримав послугу і не міг би сказати, що у місті краще займатись спортом, ніж у його ОТГ. А в сьогоднішніх змаганнях нехай отримає перемогу той, хто  сильніший та більш підготовлений!».

Гості свята отримали на знак пошани від сільських та селищних громад запашні короваї, а перед змаганнями настрій учасникам команд підняв патріотичним виступом Народний артист України Станіслав Городинський.

Головна суддівська колегія та судді з різних видів спорту приступили до роботи, адже після урочистого відкриття, протягом трьох днів учасники будуть змагатись за найвищі нагороди і перемогу у змаганнях.