17 вересня — відмінна нагода подякувати за мужність, сміливість та рішучість усім працівникам аварійно-рятувальних служб Вінниччини, адже в цей день відзначають День рятувальника України. Це професійне свято тих, хто рятує чужі життя, щоразу ризикуючи своїм. Їхній девіз — «Запобігти. Врятувати. Допомогти». І він якнайкраще відображає нелегкі будні рятувальників.

Вони попереджають та ліквідовують пожежі, аварії і катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків.

Голова ОДА Сергій Борзов особисто привітав рятувальників Вінниччини з професійним святом.

«Ваша робота – це завжди ризик, – зазначив Сергій Борзов. Не просто ж так придумали чергуваннядоба через троє. Бо кожен вихід на роботу – це, без перебільшенн, вже геройство. Ви це знаєте. І знаєте, як важливо, щоб поруч був друг і товариш. З ним і обідом поділитись, і життям. Це ви – поміж вогнем і водою – виконуєте свою місію. Відповідально і самовіддано. Вам моя повага і вдячність – за професіоналізм, за рішучість та врятовані життя і будинки вінничан. Це ви влітку рятували Могилів і Ямпіль від повені. Стояли на лінії вогню весною у Чорнобильській зоні – з Вінниччини виїжджав зведений загін зі 150 рятувальників. Саме ваші бійці від самого початку введення карантину були залучені до обробки житлових масивів, стояли на блокпостах та допомагали медикам. Будьте здорові – не забувайте рятувати і себе! Нехай у ваших родинах панує любов, мир і злагода! Хай буде менше викликів на чергуваннях і викликів долі в житті!»

А для того, аби рятувальникам Вінниччини працювалося легше, голова ОДА вручив ключі від аварійно-рятувальної машини на базовому шасі Volkswagen Crafter-35 вартістю 5 773 974 грн.

Автомобіль призначений для оперативної доставки рятувальників та спеціального обладнання до місця надзвичайної ситуації природного і техногенного характеру, виконання аварійно-рятувальних невідкладних робіт.