Амбулаторію відкрили сьогодні, 3 грудня, наскільки доступною та якісною тут буде медичне обслуговування, скоро дізнаються жителі шести сіл – Бронниця, Оленівка, Григорівка, Садківці, Нова Григорівка, Криштофіївка - майже 2300. Половина з них - діти та пенсіонери.

Голова ОДА Сергій Борзов зауважив, що амбулаторія розрахована на монопрактику, а саме, одна посада лікаря та дві посади сімейної медичної сестри, а також медичної сестри щеплювального кабінету, молодшої медичної сестри та водія. Проєктом будівництва також передбачено житло для сімейного лікаря.

Амбулаторія забезпечена санітарним автомобілем Renault Duster за рахунок коштів державного бюджету вартістю 535 тис. грн. по дольовому співфінансуванню із місцевим у співвідношенні 90 % до 10 %.

«До кінця року отримають і комплект телемедичного обладнання, – запевнив Сергій Борзов. – Адже діагностика має бути вчасною, як і лікування».

За словами керівника регіону, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості є одним із пріоритетних напрямків державної політики у сферах охорони здоров’я та регіонального розвитку. Профілактика захворювань, безпосередньо допомога, а також моніторинг – це основні завдання реформи первинної ланки медичної допомоги, ініційованої Урядом України.

«Головне – люди задоволені. І новою амбулаторією, і новою лікаркою.  Все необхідне для сільської медицини Бронницька амбулаторія має. Ми  вкотре відкриваємо в області амбулаторію сімейної медицини. Обладнання в усіх нових сімейних амбулаторіях стандартне, підрядчики виконали роботу дуже добре, я задоволений результатом. Особливо вдячні місцеві жителі, адже в громади з‘явиться сімейний лікар, який надаватиме якісні медичні послуги», – зауважив голова ОДА.

Сергій Борзов зауважив, що для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію, за рахунок якої реалізуються проєкти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення, розвиток необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників. Зокрема, з початку будівництва Бронницької амбулаторії виконано робіт на суму 9,4 млн. грн., у тому числі:

- 8532,928 тис. грн. - кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості;

- 850,0 тис. грн. (10% від вартості будівництва) – за рахунок коштів місцевого бюджету.