«13 проектів одноголосно підтримала комісія з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися на Вінниччині за рахунок ДФРР. – повідомляє голова ОДА Сергій Борзов. - Це 11 перехідних та 2 нові проекти, які були відібрані регіональною комісією - на 131 839,234 тис. гривень».

За словами очільника області, запропоновані проекти відповідають вимогам законодавства, обсяги співфінансування з місцевих бюджетів по цих проектах відповідають встановленим вимогам. Дотримана квота (10%) і у спортивних проектах.

«У 10 проектах співфінансування підтверджено гарантійними листами. У рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено 9 проектів: 3 садочки, 2 заклади медицини, 2 об'єкти спортивної інфраструктури, 1 - об’єкт культури та 1 інший з обсягом фінансування за рахунок ДФРР – 108 742,10 тис. гривень»,  - зауважив Сергій Борзов. .

До речі, сьогодні Президент України Володимир Зеленський взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

Зокрема, йшлося про продовження Національної програми «Велике будівництво», фінансування довгострокових проектів та роль міжнародних партнерів у цьому процесі. Учасники форуму пояснили логіку ухвалення рішень щодо пріоритетів фінансування інфраструктури.