У четвер, 25 березня, відбулася аудієнція Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з Його Святістю Папою Франциском. Під час зустрічі обговорювалися питання гуманітарної допомоги та розвиток двостороннього співробітництва, зокрема співпраця з дитячою педіатричною лікарнею «Немовля Ісус» («Ospedale Pediatrico Bambino Gesu»).

Прем’єр-міністр подякував Папі Франциску за важливий внесок у забезпечення стабільності в Європейському регіоні, а також за зусилля Святого Престолу щодо припинення війни та повернення миру в Україні.

«Ваша місія як захисника справедливості є вкрай важливою у доленосний для України період. Вірю, що Ваш моральний та духовний авторитет зможе відіграти вагому роль та допоможе повернути мир в Україну», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також подякував Його Святості за гуманітарну ініціативу «Папа для України» на суму 16 мільйонів євро, в межах якої понад 900 тисяч українців отримали гуманітарну допомогу.

Під час аудієнції сторони обговорили ситуацію у світі із пандемією COVID-19, зокрема відзначили важливість вакцинації у протидії поширенню хвороби, а також співпрацю між Міністерством охорони здоров’я та дитячою педіатричною лікарнею «Немовля Ісус».

«Для нас вкрай важливо, аби діти з України також мали можливість лікуватись у найкращих і найсучасніших медичних закладах світу, яким без сумніву є клініка «Немовля Ісус». Хочу запевнити, що Уряд докладає всіх зусиль, щоб усунути бюрократичні перепони та якнайшвидше налагодити співробітництво з лікарнею», — підкреслив Денис Шмигаль.

Дитяча лікарня Ospedale Pediatrico Bambino Gesu, яка є власністю Святого Престолу, — один із найбільших і найсучасніших педіатричних науково-дослідницьких медичних закладів у Європі. Щорічно клініка забезпечує лікування понад 35 тисяч пацієнтів з усього світу та є визнаним лідером за кількістю операцій і трансплантацій будь-якого рівня складності.

Також очільник Уряду провів зустріч із Державним Секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, під час якої був присутній Секретар з міждержавних відносин Святого Престолу Архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер.

На завершення Прем’єр-міністр передав Його Святості Папі Франциску запрошення Президента України Володимира Зеленського здійснити візит до України з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності.