Городківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Крижопільського центру первинної медико-санітарної допомоги відчинила свої двері для прийому пацієнтів. Ознайомився із лікувальними потужностями закладу та поспілкувався з медпрацівниками Голова ОДА Сергій Борзов.Наразі на Вінниччині завершується будівництво амбулаторій, що фінансуються за рахунок субвенції на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.
Амбулаторія у Городківці стала п’ятнадцятою в області, — повідомив посадовець.
 Загальна кошторисна вартість проекту згідно з експертним звітом складає 10 223,7 тис. грн. Будівельні роботи розпочато у січні 2019 року.
Загальне фінансування склало – 10 223,7 тис.грн., з них:
Кошти державного бюджету – 9 823,7 тис.грн.
Кошти районного бюджету – 400 тис.грн.
У тому числі, для придбання обладнання – 229,417 тис.грн.
Загальна площа об’єкта будівництва складає – 337 м.кв. До складу амбулаторії входять робочі кабінети для 3 сімейних лікарів, лабораторія, кабінет
для щеплень, аптечний пункт, кабінет для реєстратури, господарські та службові приміщення, житлова частина – квартира для сімейного лікаря загальною площею 42,6 м.кв.
Підсумовуючи побачене, Голова голова ОДА зазначив, що заклад оснащений усім необхідним медичним обладнанням, якісним освітленням, електроопаленням та системою кондиціонування.
Водночас, за словами Сергія Борзова, вкрай необхідно підключити амбулаторію до телемедичної мережі, адже кожна сільська амбулаторія має бути забезпечена телемедициною. Загальна мета – щоб лікар у селі надавав первинну медичну допомогу на тому самому рівні, що і в місті.
Як зауважила завідувачка амбулаторії, лікар Зінаїда Штуць будівництво виконувалось із урахуванням вимог щодо доступності для маломобільних груп населення, у приміщенні нової амбулаторії уже здійснюється прийом громадян. Має амбулаторія і новий службовий автотранспорт.