231 млн грн у цьому році держава спрямує в громади для забезпечення доступності і підвищення якості адміністративних послуг. Головним розпорядником коштів субвенції є Міністерство цифрової трансформації України. Про це інформує голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

«24 березня Уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) (Постанова №249).

Прийняття клопотань та матеріалів буде тривати з 25.03.2021 по 07.05.2021

Субвенція надається за такими напрямами:

- будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАПів.

- облаштування будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням», - повідомив очільник області.

Із зазначеною Постановою, в якій наведені порядок та умови надання субвенції, можна ознайомитись за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/.../pro-zatverdzhennya-poryadku-ta...

Для спрощення підготовки громадами клопотань та матеріалів розроблено зразок оформлення клопотання https://drive.google.com/.../1pl8XTRD.../view...

Щоб отримати субвенцію, необхідно подати клопотання:

- у паперовій формі поштою за адресою: Міністерство цифрової трансформації України, вул. Ділова, 24, м. Київ, 03150;

- в електронній формі на офіційну скриньку Мінцифри: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..  (Обов’язково підпишіть клопотання е-підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа)