Бізнес-клімат на Вінниччині став сьогодні предметом обговорення в ОДА під час зустрічі Голови облдержадміністрації Сергія Борзова із Генеральним консулом Турецької Республіки в м. Одеса Біреєм Їлмазсоєм.

«Вінниччина може стати пріоритетним регіоном для бізнесу. Принаймні, у турецького інвестора є інтерес,- зазначив Голова ОДА .- Наша область для Туреччини цікава і зручна: у порт Одеси привозять товар, а до Вінниці всього 400 км. Тобто шлях до покупця може бути лише 1 день».

«Вінниця знаходиться в такому місці, де можливо вести бізнес», - зауважив Генконсул Турецької Республіки.

Голова облдержадміністрації запевнив гостя, що влада Вінниччини зацікавлена в підтримці кожного інвестора - представника великого чи середнього бізнесу. І не лише адміністративно.

«Це і державна підтримка, і муніципальна - аби бізнес розвивався в Україні,- підкреслив очільник Вінниччини.- За індустріальними парками майбутнє, на це звертав увагу Президент Володимир Зеленський. Сьогодні Україна має важливу й амбітну мету розвитку індустріальних парків. Це популярний у світі принцип організації промисловості, який є ефективним інструментом залучення інвестицій. Є намір побудувати потужну систему індустріальних парків у кожному регіоні країни. Зокрема, три вже створені на Вінниччині».

Для Туреччини теж важливо мати сильного сусіда на півночі.

Сергій Борзов висловив вдячність високому гостю за незмінну позицію Туреччини щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, захист прав кримськотатарського народу, а також за налаштованість і надалі поглиблювати партнерство між двома державами на всіх напрямах.

«Це наш спільний інтерес,- підкреслив голова ОДА.- А щодо бізнесу на Вінниччині, то за 2020 рік Турецька Республіка входить до списку основних країн-партнерів регіону».

Зовнішньоторговельний оборот Вінниччини з Туреччиною за 2020 рік склав 82,3 млн.дол.

За обсягами експорту Туреччина на 6-тому місці серед партнерів Вінницької області (54,8 млн.дол.).

Обсяги імпорту продукції підприємств Турецької Республіки за 2020 рік в порівнянні з 2019 роком збільшились на 18,1% - 27,4 млн.дол. (5-те місце).

ПрАТ «Калинівський машинобудівний завод», який спеціалізується на поставках та інсталяції обладнання для харчової та переробної промисловості має представництво в Туреччині.

У підсумку зустрічі Сергій Борзов підкреслив : «Однозначно, Вінниччина має реальну перспективу та потенціал у стосунках з Турецькою Республікою».