Згідно з протоколом № 17 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.09.2021 року, на території Вінницької області з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 року будуть  встановлені обмеження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Комісія вирішила:

  1. Взяти до відома, що на території усіх регіонів України з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 року встановлюється «ЖОВТИЙ» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та у відповідності до пункту 23 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом (із змінами) застосовуються усі обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки.
  2. Головам Вінницької, Гайсинської, Жмеринської, Могилів-Подільської, Тульчинської та Хмільницької районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільськім головам вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення СOVID-19.
  3. Головам Вінницької, Гайсинської, Жмеринської, Могилів-Подільської, Тульчинської та Хмільницької районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільськім головам, Департаментам охорони здоров’я та реабілітації (Задорожна О.І.), гуманітарної політики обласної державної адміністрації (Мельник О.В.) спільно із Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області (Іщенко І.В.) та Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.) вжити заходів до:
  • залучення до процесу вакцинації, у тому числі, вчителів та працівників закладів освіти існуючих пунктів щеплень в закладах освіти;
  • організації вакцинації, у тому числі вчителів та працівників закладів освіти, за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень;
  • інформування та проактивного запрошення до вакцинації вчителів та працівників закладів освіти до існуючих пунктів щеплень в закладах освіти та під час роботи виїзних мобільних вакцинальних сесій.
  1. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Іщенко І.В.) спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.), Подільським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки (Грибан М.М.) забезпечити, в межах компетенції, проведення перевірок дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування, розважальних закладах області, які передбачені для «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки.
  2. Головному управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.) посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на об’єктах торгівлі (агропродовольчих та промислових ринках), навчальних закладів області всіх рівнів.
  3. Керівникам підприємств, установ та організацій області, суб’єктам господарювання забезпечити безумовне виконання протиепідемічних вимог на підвідомчих об’єктах у відповідності до пункту 23 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом» (із змінами), які передбачені для “ЖОВТОГО” рівня епідемічної небезпеки.

Нагадуємо, що при "жовтому" рівні епіднебезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде  дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів. Їх перелік опублікований тут. Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися (!) з використанням технологій дистанційного навчання. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Детальніше про те, як працюватимуть заклади освіти в умовах жовтого рівня епіднебезпеки, на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України за посиланням:

https://mon.gov.ua/ua/news/sergij-shkarlet-rozyasniv-yak-pracyuvatimut-zakladi-osviti-pri-zhovtomu-rivni-epidnebezpeki-poshirennya-covid-19