Ще одну об’їзну дорогу навколо районного центру відремонтують у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Вінницькій області.

Йдеться про автошлях Мазурівка-Тульчин – 5,8 км

Автомобільна дорога загального користування місцевого значення О-02-21-08 Мазурівка-Тульчин км 0+000 – км 5+800 проходить між населеними пунктами м. Тульчин та с. Мазурівка, а також частково через с. Марусине.

«Дорогу не ремонтували понад 30 років. – повідомляє Голова ОДА Сергій Борзов. – Це важливий автошлях для громади та області, адже примикає до міжнародної траси Р-08, яка веде до нового мосту через Дністер - Ямпіль-Косеуць - з України до Молдови.  Об’їзна Мазурівка-Тульчин розвантажує транспортний потік райцентру - транспортне сполучення для промислових підприємств міста, виробників сільськогосподарської продукції».

За словами очільника області, саме інтенсивний рух (850 авт./добу) призвів до аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйноване.

Сьогодні дорожники проводять підготовчі роботи, очищують притрасову смугу, встановлюють прикрайкові лотки та влаштовують верхній шар асфальтобетонного покриття.

Більшість робіт уже виконали: розширили автомобільну дорогу, влаштували нову більш жорстку основу із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом та нижній шар покриття з асфальтобетонної суміші.

Дорога Мазурівка-Тульчин є перехідним об’єктом 2021-2022 років.

Бригада дорожніх працівників працює у посиленому режимі із значним випередженням календарного графіку.

«У планах відремонтувати дорогу у повному обсязі вже цього року. А значить – покращити комфортне життя громади.  На меті - звільнення населеного пункту від транзитного транспорту, що зменшить кількість заторів у місті. А це - безпека руху, якість повітря та термін експлуатації автомобільних доріг», - зазначає Голова ОДА Сергій Борзов.

#ВеликеБудівництво_Вінниччина

#Тульчинський_район

#Великебудівництво

#ВеликебудівництвоПрезидентаЗеленського