Україна отримала другий транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 600 млн євро. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету та зменшення негативних наслідків пандемії COVID-19 на економіку.

«Транш у 600 млн євро від ЄС — це свідчення позитивної оцінки реформ в Україні. Наша ефективна співпраця з ЄС, МВФ, Світовим банком та іншими міжнародними партнерами дозволяє реалізувати амбітні проекти й продовжити масштабну модернізацію України для зростання економіки та підтримки громадян», — відзначив Денис Шмигаль.

Для отримання макрофінансової допомоги Україна виконала взяті на себе зобов’язання в частині реалізації структурних реформ, зокрема у сфері управління державними фінансами, належного урядування та верховенства права, покращення бізнес-клімату тощо.

Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації «виняткової» п’ятої програми макрофінансової допомоги обсягом до 1,2 млрд євро був укладений між Україною та Європейським Союзом у липні 2020 року. Перший транш в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року.