Сьогодні, 27 жовтня, під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова відбулося засідання консультаційно-дорадчого органу Кабінету Міністрів України – Ради безбар’єрності.

В режимі онлайн за участі міністрів, представників обласних державних адміністрацій та громадськості  обговорили результати виконання за третій квартал плану заходів  реалізації Національно стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Нагадаємо, що за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської, в Україні започатковано проект «Без бар’єрів», який спрямований на створення людиноцентричного суспільства. Саме для реалізації даної ініціативи розроблено та затверджено  Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.  Головна мета стратегії – створення безперешкодного середовища для усіх без виключення груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими.

 Під час обговорення учасники звітували про проведену роботу в даному напрямку, про нові та результативні проекти, започатковані конкурси та розроблені програми. Також окреслили напрацювання на наступний звітний період.

За результатами засідання заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Піщик, який представляв Вінницьку область на онлайн нараді, дав доручення присутнім представникам  структурних підрозділів, що відповідають за реалізацію на Вінниччині заходів Національної стратегії.

«Реалізація Національної стратегії передбачає створення безбар’єрного простору по шести основних напрямках: фізична доступність, економічна, інформаційна, цифрова, освітня та суспільна. Необхідно по кожному напрямку ретельно попрацювати, - наголосив Олександр Піщик. - І це треба зробити в найкоротші терміни! Адже, саме чітко визначені критерії та сформовані завдання, допоможуть тим, хто бере участь у впроваджені нових суспільних норм, що стосуються безбар’єрності в Україні».