Сьогодні, 27 жовтня, на Вінниччині відкрили ще три Активних парки в рамках ініціативи Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Усі вони розташовані в Тульчинському районі, а саме - в Городківській, Крижопільській та у Вапнярській громадах.

Відтак, зручний і сучасний простір для занять спортом створений уже в 11 громадах Вінницької області.

Мета таких спортивних осередків - зміцнення здоров'я та підвищення фізичної активності громадян. Особливо актуальним це питання постає під час пандемії коронавірусу, адже здоров’я громадян залишається найбільшою цінністю. Саме тому спорт і активний відпочинок має бути доступним для всіх, незалежно від віку.

Один із таких Активних парків сьогодні відкрили у с.Городківка Тульчинського району.

Також спортивні локації «Здорової України» запрацювали на території Крижопільської загальноосвітньої школи №2 імені воїна-інтернаціоналіста С.В.Гаврилюка та у Вапнярській громаді.

Начальник управління спорту та рухової активності Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації Сергій Чернявський передав кожній громаді вітання від Голови ОДА Сергія Борзова, а також підкреслив: «Ініціатива справді чудова і я вважаю, що такі локації будуть працювати зранку до вечора. Бажаю усім здоров`я! Щоб кожна громада розвивалася, молодь має бути здоровою. Такі локації повинні бути у кожному дворі та на кожній вулиці. Нехай спорт і  фізична культура у вас буде  на першому місці!»

Голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк, у свою чергу, привітав жителів району зі знаковою для громад подією.

«Важливо, що в рамках ініціативи Президента «Здорова Україна» основний акцент спрямований на те, щоб не лише у великих містах, а й в інших населених пунктах мешканці мали можливість займатися спортом та зміцнювати своє здоров'я, проводити активний відпочинок. Доступність для занять спортом важлива не лише для молоді, а й для осіб старшого віку. Пам’ятаймо, що здорова нація – це здорова Україна», - зауважив посадовець.

У свою чергу, заступник голови Тульчинської  РДА Сергій Чепернатий додав: «Локація має смислове, фізичне і естетичне навантаження. Зауважу, що завжди модно бути спортивним, активним, бути чемпіоном, переможцем. Це така цінність, яка не втрачається з роками. Тому щиро бажаю, щоб цей активний парк приніс усім задоволення, фізичну активність, здоров`я, наснагу і неповторну енергію».

До вітань долучився Микола Радіонов, заступник голови Вінницької територіальної організації товариства «Колос», що є координатором проекту «Активні парки», створених за ініціативою Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна»: «Наша організація, яка має 70-річний досвід, працює з людьми від дитячого садочка і до похилого віку, практикуючи різні форми рухової активності, дозвілля та масового спорту. Впевнені, що без розвитку цих складових, не буде у нас і олімпійських чемпіонів, адже спорт формує найкращі риси характеру: волю до перемоги, відчуття ліктя товариша по команді».

Під час відкриття Активних парків голова Городківської сільської ради Олена Резнік, заступниця Крижопільського селищного голови Валентина Чабанюк та заступник Вапнярського селищного голови Володимир Василенко відзначили, що створення таких локацій справді важливе для зміцнення здоров'я мешканців громад різного віку.

Варто нагадати, що загалом в Україні планується відкрити близько 600 активних парків, 63 з них - у Вінницькій області.

Важливо, що такі спортивні майданчики пристосовані не лише для молоді, а й для людей старшого віку, тож кожен має можливість обрати свій рівень складності тренувань. 

Кожен «Активний парк» області має необхідне обладнання з QR-кодом, просканувавши який, можна переглянути відеоуроки з вправами у виконанні відомих особистостей, політиків, діячів культури, представників шоу-бізнесу та видатних спортсменів.

На спортивному майданчику розміщено та облаштовано спортивні знаряддя та елементи - турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, лавочка.

Також створено вільний простір для тренувань без знаряддя.

До слова, кожен активний парк має свого координатора. Його завдання - забезпечувати роботу локації та організовувати оздоровчі заходи, зокрема, руханки, спільні тренування та змагання.

Кожному координатору надається сумка зі спортивним інвентарем для ефективного та зручного тренування.

Активні парки – безкоштовна можливість як для дорослих, так і для дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку.

Ви можете переглянути список адрес вже готових Активних парків на сайті Вінницької облдержадміністрації за посиланням:

http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/40182-hotovnist-parkiv-pershoi-cherhy-proiektu-aktyvni-parky-vinnytska-oblast   

Приходьте до локацій «Здорової країни» –  тренуйтесь з нами.

#ЗдороваУкраїна#АктивніПарки#ЯвАктивномуПарку#ТренуюсьВАктивномуПарку