У Стамбулі у рамках 49 пленарної сесії Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Головою Великих Національних Зборів Туреччини Ісмаїлом Кахраманом. Під час зустрічі Ісмаїл Кахраман передав головування у ПАЧЕС Андрію Парубію. Відтак, наступна 50 Пленарна сесія ПАЧЕС відбудеться у Києві у листопаді 2017 року.
«Бажаю Україні, щоб головування у ПАЧЕС допомогло Україні зміцнити мир і добробут у Чорноморському регіоні для користі всього світу»,- заявив Ісмаїл Кахраман.

Голова Великих Національних Зборів Туреччини Ісмаїл Кахраман заявив, що Туреччина висловлює підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Він поінформував Голову Верховної Ради України, що Туреччина буде продовжувати піднімати питання Криму на міжнародному порядку денному і не дасть його замовчувати.
Андрій Парубій подякував Ісмаїлу Кахраману за підтримку України, її суверенітету і територіальної цілісності України.
«Окупацією Криму та частини території Донбасу Путін порушив всю систему міжнародного права та систему міжнародної безпеки, сформованої після Другої світової війни. Путіна можуть зупинити тільки санкції. І тому ми розраховуємо на підтримку наших турецьких партнерів, зокрема, і просимо їх посилити міжнародний тиск на російського агресора»,- заявив Голова Парламенту України.

Також Голова Верховної Ради України запросив Голову Турецького Парламенту відвідати Україну з офіційним візитом.