На запрошення Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці 14 листопада заступник Голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Здітовецький, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий та директор Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко взяли участь в урочистих заходах, присвячених 103-річниці незалежності Республіки Польща.

Під час Святої Служби Божої у Костелi Матері Божоï Ангельськоï вiдбувся концерт польських пісень у виконанні Вінницького академічного міського камерного хору ім.Віталія Газінського.

Крім того, відбулось покладання квiтiв до пам'ятної дошки Маршалку Польщі Юзефу Пілсудському під час якого Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Бартош Шеліга розповів про важливі історичні події для Польщі та чому саме 11 листопада обране та є важливою датою для польського народу.

Вшановуючи пам'ять, одному із небагатьох поляків того часу, хто підтримував і вітав створення Української держави на східному кордоні своєї власної держави, Сергій Здітовецький висловив глибоку повагу та зазначив: "Без перебільшення можна сказати, що зв'язки між Україною і Польщею та Вінниччиною зокрема, підкріплені не лише тісною співпрацею, а й по-справжньому дружніми відносинами. Бажаю всьому польському народу миру та злагоди, а також продовження нашого багаторічного міжрегіонального співробітництва."

Знаковою подією та яскравим прикладом співпраці, дружби, єдності та бойового побратимства українців та поляків у боротьбі за "нашу та вашу свободу" на підставі воєнно-дипломатичного договору 1920 року був спільний похід на Київ під проводом Голови Директорії і Головного Отамана військ УНР Симона Петлюри та Начальника Польської держави Юзефа Пілсудського. 7 травня 1920 року союзницькі війська здобули Київ. Офіційна зустріч двох очільників держав відбулася у Вінниці, де перебував уряд УНР. Після прибуття на вінницький залізничний вокзал, Маршалек Польщі Юзеф Пілсудський сказав фразу, яка стала легендарною: "Без незалежної України не буде незалежної Польщі".