Законопроєкт «Про правотворчу діяльність» (реєстр. №?5707), одним з ініціаторів якого є Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, ухвалено за основу. «За» — 290 народних депутатів.

«Це Конституція у сфері нормотворення. Це «закон про закони». Це «юридична абетка» правотворчості в державі. Це велика реформа, яку ми разом можемо довести до завершення й пишатися цим», — зазначив Руслан Стефанчук.

За словами Голови Парламенту України, робота над цим законопроєктом тривала понад два роки. Його ініціаторами стали 194 народних депутатів із різних фракцій та груп.

«Законопроєкт покликаний зробити законодавчі процеси зрозумілими та ефективними, врегулювати діяльність та відносини, що пов’язані з плануванням, розробкою, прийняттям, застосуванням НПА та моніторингом їх виконання. Цей законопроєкт стосується не лише Верховної Ради України. Це універсальні правила для всіх суб’єктів нормотворчої діяльності», — додав Руслан Стефанчук.

На думку спікера, законопроєкт допоможе «навести лад у нормотворенні, подолати низку системних проблем правотворчості та зробити законодавство передбачуваним як для правотворців, так і для громадян України».