Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради очільники Вінниччини нагородили усіх, хто був причетний до організації та проведення унікального для області та України фестивалю оперного співу під відкритим небом.

 Відзнаки від голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та голови обласної Ради Анатолія Олійника отримали як безпосередні натхненники дійства, члени організаційного комітету, керівники та учасники творчих колективів, так і представники місцевої влади, правоохоронних органів та служби з надзвичайних ситуацій, які забезпечували комфортні та безпечні умови перебування учасникам та гостям фестивалю.

           «Ми стали свідками дійсно історичної події. Події, яка увійде в історію і Тульчина, і Вінницької області. І мені здається, що свято вдалося за дуже простої причини: ми всі були єдиною командою, вірили і прагнули того, що досягли. Хоча й чудово розуміли, що ризик був дуже великий, і окремі люди відносились до фестивалю досить скептично», - зазначив, звертаючись із вітальним словом до присутніх, голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

          Керівник ОДА подякував всім відповідальним працівникам за успішне проведення фестивалю та висловив переконання, що в такий непростий для України час цей проект є дуже позитивним прикладом для решти галузей економіки та соціальної спільноти Вінницької області.

 «Фестиваль неодмінно буде продовжуватися, - запевнив Валерій Коровій. – Ми сьогодні корегуємо проектно-кошторисну документацію в цілому комплексу, адже об’єкт історичний і є певні бюрократичні процедури. Завдання, які перед собою ставимо, - по можливості використовувати власні ресурси, ресурси Міністерства культури, Державного фонду регіонального розвитку, і крок за кроком рухатися вперед по відновленню будівлі палацу Потоцьких».

          Водночас голова облдержадміністрації повідомив, що вже підписав розпорядження щодо підготовки до ІІ Міжнародного оперного open air фестивалю «OPERAFEST-TULCHYN». А відтак наголосив:  планка піднята дуже високо, а тому другий фестиваль повинен бути ще більш потужним.