Парламентарії України зацікавлені у вивченні хорватського досвіду адаптації національного законодавства до стандартів ЄС у процесі європейської інтеграції. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.

Спікер Парламенту України подякував Хорватії за підтримку стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства в ЄС.

«Важливим є підписання Україною та Хорватією спільної декларації щодо підтримки європейської перспективи України. Дуже приємно, що Хорватія підтримує нашу євроінтеграцію. Для нас дуже цінні ті угоди, які ми реалізуємо в цьому напрямі. Зокрема, угода про «відкрите небо», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України подякував Хорватії за приєднання до кола засновників Кримської платформи, а також за готовність ділитися з Україною досвідом мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій та післявоєнного відновлення держави.

«Хотів би передати прохання від України до парламенту Хорватії. Для нас було б надзвичайно цінним, якби ви на парламентському та урядовому рівнях змогли засудити нову хвилю репресій РФ проти корінного кримськотатарського народу», — висловив прохання політик.

Крім того, Руслан Стефанчук сподівається на те, що хорватський парламент офіційно визнає Голодомор 1932–33 років в Україні геноцидом українського народу. Також він подякував Хорватії за підтримку українських національних меншин у Хорватії.