Для погашення заборгованостей по виплаті заробітної плати шахтарям державних вугледобувних підприємств буде спрямовано понад 700 мільйонів гривень. Додатково ще близько 90 мільйонів буде перерозподілено з бюджетних програм Міністерства енергетики за рахунок економії коштів. Про це Міністр енергетики Герман Галущенко доповів на нараді Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав завдання Міністру енергетики Герману Галущенку проконтролювати процес виконання учасниками ринку своєчасних розрахунків за відвантажену продукцію, аби кошти були спрямовані на виплату зарплат гірникам найближчими днями.

«Держава виконує та буде виконувати своє зобов’язання перед шахтарями, щоб вони не мали ніяких заборгованостей по заробітній платі. Борги мають бути погашені якнайшвидше, і вони не повинні накопичуватися. Більше того, Урядом були ухвалені необхідні рішення для цього, зокрема — щодо зобов’язання державних шахт спрямовувати 80% коштів від реалізованої продукції на виплату зарплат шахтарям», — зазначив очільник Уряду.

Крім того, Денис Шмигаль доручив Міністерству енергетики наприкінці тижня підготувати звіт щодо виконання директорами шахт розпорядження Кабінету Міністрів про спрямування на виплати зарплат шахтарям 80% коштів від реалізації продукції.

«Шахтарі не мають місяцями чекати на зарплату через халатність деяких керівників вугільних підприємств. Є всі механізми, аби до цього не доходило. Більше того — держава своєчасно виділяє додатково необхідні кошти», — наголосив Прем’єр-міністр.