Зала пленарних засідань Верховної Ради України може бути технічно переобладнана влітку 2022 року. Про це повідомив Голова Парламенту України Руслан Стефанчук в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Ми з колегами наразі працюємо над змінами законодавства про парламентське право, які передбачатимуть, зокрема, питання, пов’язані з технічним забезпеченням Верховної Ради України. Ми запланували й плануємо технічно переобладнати залу засідань Парламенту, але розуміємо, що це можна зробити тільки протягом тривалого канікулярного періоду. Думаю, що влітку це питання може бути вирішене. Якщо буде згода в залі, то ми обов’язково маємо здійснити переобладнання зали, передусім технологічно, а потім – і робочих місць депутатів», – поінформував Голова Парламенту України.

Він зазначив, що оновлені робочі місця народних депутатів будуть обладнані «і комп’ютерами, і розетками, і wifi-модулями, й електронними пристроями для голосування». «До того ж система голосування буде такою, що не лише реагує на тепло, як це є нині. Поки що ми визначаємося, чи буде це Face ID, або ж система працюватиме за відбитком пальця. Тому що тепловий чинник не є індивідуалізуючою ознакою», – додав Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України