Уряд прагне за наступні 10 років подвоїти ВВП України. Інструмент досягнення цієї мети передбачений в Національній економічній стратегії до 2030 року. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час дискусійної панелі «Україна та світ попереду 2022».

Як відзначив очільник Уряд, при створенні стратегії був вивчений досвід низки країн, чий ВВП протягом 10 років зростав у 1,7-2,6 раза. Денис Шмигаль наголосив, що цього року Уряд очікує найбільший в історії України ВВП в доларовому еквіваленті.

«Ми також очікуємо збільшення інвестицій та ефективної роботи закону про «інвестиційних нянь». Цього тижня було підписано й подано в Міністерство економіки два перших пакети документів на 96 млн доларів. У нас є заявки на ще понад 20 проектів загальною сумою інвестицій в майже 1,7 млрд доларів», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що за підсумками року Україна загалом очікує надходження майже 6,5 млрд доларів інвестицій. Цьому, за його словами, сприятимуть відповідні державні програми та вкладення в інфраструктуру, а також розвиток проектів на основі державно-приватного партнерства.

Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд надалі працюватиме в цьому напрямку, щоб виграти регіональну конкуренцію за інвестора.