Верховна Рада України залишається відданою виконанню Угоди про асоціацію, структурним реформам, модернізації сектору безпеки й оборони, посиленню верховенства права і викоріненню корупції. Про це зазначив Руслан Стефанчук під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Зокрема, восени минулого року Парламент схвалив Заяву щодо пріоритетних питань інтеграції України до ЄС. Верховна Рада вчергове підтвердила незмінність курсу на європейську інтеграцію та готовність докладати необхідних для цього зусиль», — наголосив Руслан Стефанчук.

Спікер Парламенту України нагадав і про проведення минулого року першого фундаментального позачергового засідання за європейським та північноатлантичним інтеграційним напрямом, яке ініціював Президент України.

«Ми ухвалили низку важливих законопроєктів щодо цифровізації. Завершуємо реформу переходу на європейські стандарти цифрового регулювання через створення незалежного органу, що відповідатиме європейським стандартам. Проголосовані законопроєкти щодо зеленої трансформації, декарбонізації, зокрема проєкт рамкового закону про енергоефективність та інші», — поінформував Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук наголосив, що Парламент разом з Кабінетом Міністрів України демонструють злагоджену співпрацю в цьому фундаментальному напрямі. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що ця взаємодія буде надзвичайно ефективною й у майбутньому.

«Важлива ідея, яка об’єднує нас, — це досягнення Україною Копенгагенських критеріїв, щоби ми мали право голосно заявити про наше членство у ЄС. Працюватимемо й надалі над поглибленням політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС», — наголосив Руслан Стефанчук.

Спікер Парламенту України сподівається на успішний рік роботи в напрямі зближення України з ЄС на рівні законів.