Ні українська влада, ні український народ не поступляться своїм суверенітетом та правом вільно обирати безпекові союзи. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з представниками Атлантичної Ради.

«Україна вимагає того, щоби ніхто не втручався в її внутрішні справи та не ставив перед нами ті чи інші заборони щодо визначення нашого майбутнього, вступу в ті чи інші союзи. Це — наше суверенне право», — наголосив спікер Парламенту України.

За його словами, новим викликом для України є кіберзагрози. Руслан Стефанчук поінформував про кібератаки на 70 сайтів центральних та місцевих органів влади.

«Крім того, разом із пандемією Covid-19, в Україні з’явилася пандемія фейкових замінувань шкіл, ТРЦ, метро, вокзалів», — підкреслив Руслан Стефанчук.

На його думку, найкраща відповідь на провокації з боку РФ — посилення обороноздатності України. Голова Верховної Ради України звернув увагу представників Атлантичної Ради на необхідність посилення санкцій проти РФ.

«Річ у тім, що коли ми говоримо про санкції, — це, мабуть, один із найбільш ефективних способів стримування агресії. І минулого тижня я особисто звернувся до сенаторів США з проханням підтримати відповідні законодавчі ініціативи, які б дали можливість посилити санкційний тиск на РФ», — зазначив Руслан Стефанчук.

Він переконав представників Атлантичної Ради, що Парламент готовий до розвитку будь-яких подій, які можуть відбуватися в Україні.

«Ми абсолютно готові до подальшого зміцнення Збройних Сил України та збільшення в рази бюджетної підтримки української армії. Парламент України працює над цим. Крім того, ми налагоджуємо міжпарламентський діалог із різними країнам, щоби разом діяти в унісон», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України відзначив активну міжпарламентську співпрацю України з Польщею, Литвою, Латвією, Естонією та з іншими європейськими країнами.

«Крім цього, ми продовжуємо працювати над втіленням цілей та завдань Кримської платформи. Ми вдячні за активну підтримку Сполученими Штатами цієї ініціативи. Сьогодні наше завдання — зробити Кримську платформу дієвою та ефективною», — повідомив Руслан Стефанчук.