«Цього немає в підручниках – що робити, якщо війна перериває хіміотерапію і хтось стріляє в дитину з онкологією. Тож ми маємо створити свій спосіб рятувати цих дітей». Це слова Roman Kizyma, дитячого онколога із Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Ця #особливадитячалікарня відправила за кордон уже восьмий за ліком «конвой життя» – восьма група дітей у супроводі медичних бригад та близьких приїхала на лікування до Польщі.

Цього разу подальший маршрут буде особливим. Частина дітей вирушить до лікарні Ватикану на особисте запрошення Папи Римського.

Педіатрична лікарня Bambino Gesù в Римі, заснована в 1869 році, – це італійський медзаклад, що належить Святому Престолу. Там уже отримують допомогу понад 40 українських дітей із різними діагнозами. Нещодавно Папа відвідував маленьких пацієнтів.

Подяка всім причетним до проекту – Міністерство охорони здоров'я України, львівським дитячим лікарям, професору Петру Чаудерні, International Society of Paediatric Oncology - SIOP, St. Jude Children's Research Hospital, фонду «Таблеточки», Благодійний фонд Запорука, Благодійному фонду «Крила надії», Благодійний фонд "Із янголом на плечі", Генеральному консульству Республіки Польща у Львові, Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку, Українська Асоціація Дитячої Онкології/Гематології, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада.

Рятуючи кожне життя, ми рятуємо всю країну!