Сьогодні, 2 квітня, команда однодумців разом із народним депутатом України Іриною Борзовою відвідали Літинську громаду із всеохоплюючою програмою підтримки для дітей та родин переселенців.

Відповідно до заявленої потреби від голови громади Анатолія Бичка, було передано гуманітарну допомогу від Вінницької обласної військової адміністрації для внутрішньо переміщених осіб.

«Літин – придорожня громада, тому біженці досить часто зупиняються тут. На сьогодні лише на постійному проживанні в громаді знаходиться 1431 особа, з них 500 – діти та 43 – маломобільні. Вільних місць майже не залишилося. – зазначає Ірина Борзова. -  Місцеві жителі, постійно допомагають їм, чим можуть: збирають продукти, одяг та усе необхідне, але не завжди цього вистачає, тому ми вирішили також підтримати. Та все ж таки, малечі зараз потрібна дуже велика увага. Для цього усім дружнім «батальйоном» ми влаштовуємо для них день позитивних емоцій».

У рамках програми підтримки, актори відомого серіалу «Одного разу під Полтавою» Олександр Теренчук і Дмитро Голубєв разом з дітьми розігрують гумористичні та цікаві сценки, розважають їх.

Сьогодні Вінницький обласний ляльковий театр показав виставу «Гусеня». Це казка-гра, до якої також долучилися діти.

Після розважальної програми з ними працює група психологів, яких об’єднала Тетяна Каменщук – депутат обласної Ради, фаховий психолог.

Загалом, до цієї групи входять місцеві психологи, включаючи фахівців з м.Вінниці. Сьогодні до них також долучилась французька міжнародна організація Triangle Génération Humanitaire, яка ще з 2015 року допомагає Україні.

На завершення зустрічі команда Вінницького батальйону добрих справ з Іриною Борзовою та першим заступником Начальника ОВА Наталею Заболотною передала громаді розвиваючі набори від Unicef для подальшої роботи з дітьми.

«Творчість, усмішка, музика та гарний настрій допомагають подолати страх, негативні емоції маленьких глядачів та батьків, які були найближче до бойових дій і зараз приїхали до Вінниці. Допомагаємо тим, кому це потрібно! Дякую усім, хто приєднується. Разом до перемоги - зауважила Наталя Заболотна.

#Вінницький_батальйон_добрих_справ