У Северинівській  територіальній громаді сьогодні подвійне свято! 1 червня, у День захисту дітей,  в одному із сіл громади - Чернятині відкрили стадіон та дитячий спортивний майданчик.

На урочисте відкриття стадіону до Чернятинської загальноосвітньої школи I-III ступенів завітали народний депутат України Ірина Борзова та Начальник ОВА Сергій Борзов. На святі були присутні керівники району, волонтери, представники спортивних товариств та благодійних організацій, а також діти із Северинівської територіальної громади та 80 переселенців із Запорізької, Донецької, Луганської, Херсонської областей, які тимчасово проживають в громаді через військові дії, спричинені агресією рф.

Основні кошти, за які побудований стадіон – 1,5 млн грн., це фінанси з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, за сприяння народного депутата України  Ірини Борзової. 200 тис грн.  виділено додатково на встановлення ігрового майданчика на центральній площі села. На будівництво також були виділені гроші з місцевого бюджету та біля 100 тис грн. від спонсорів. 

Голова Северинівської ТГ Василь Малярчук, вітаючи учасників урочистостей  з Міжнародним днем захисту дітей, коментує: «Сьогодні ми вперше проводимо змагання на новозбудованому дитячому футбольному майданчику. Ми назвали  його «Чернятинська мрія», так хотілось добудувати цей спортивний об’єкт, щоб на території Чернятинської загальноосвітньої школи був свій стадіон».

 Під час заходу всі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих у жорстокій війні з росією та подякували Збройним Силам України від жителів  Вінниччини. 

«На жаль, сьогодні це перший Міжнародний день захисту дітей у час повномасштабної війни, яку розпочала росія,- зауважила у вітальному слові Ірина Борзова.- Сьогодні тут зібралися і мешканці Северинівської громади, а також  родини та діти, які, на жаль, виїхали зі своїх рідних домівок, ховаючись від страшної війни. Хочу сказати, що усі ви – наше майбутнє, наше сонце, усі ви наші рідні. Ви гарні, розумні, перспективні, справжні патріоти нашої країни. Давайте ми усі разом подякуємо нашим Збройним Силам України, адже тільки завдяки їм ми сьогодні тут можемо відзначати День захисту дітей, спілкуватися, дивитися один одному у вічі та працювати. Наші захисники сьогодні мужньо боронять державу, вибиваючи орків з нашої землі». 

Привітання Начальника ОВА Сергія Борзова сьогодні звучало особливо зворушливо: «Ніби все як звично - літо, початок канікул.. але тепер наші діти повсюдно співають «Червону калину», маючи нових героїв – військових ЗСУ. Усі наші діти щиро вірять в Перемогу! Тож щиро вітаю усіх, хто навчає і виховує юне покоління – освітян, соціальних працівників, волонтерів, психологів. А громаду хочу привітати із відкриттям сучасного стадіону, де дітям можна пограти у футболі якнайдовше не дорослішати, залишатися у світі дитинства - під захистом і турботою.

У підсумку свята, капітанам шкільних футбольних команд були урочисто вручені по 15 комплектів футбольної форми. Також народний депутат України Ірина Борзова та Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов передали для юних спортсменів подарункові спортивні набори від міжнародної організації ЮНІСЕФ, а благодійникам та популяризаторам спорту й здорового способу життя серед молоді вручили подяки.

На знак вдячності за увагу і турботу діти вручили Ірині Борзовій велике серце, виготовлене власними руками. «А моє серце завжди з вами!»,- запевнила народна обраниця.

Загалом, у Чернятині проживає 480 біженців. Місяць тому було півтори тисячі – це досить велике навантаження на громаду. Частина біженців уже повернулися додому – у звільнені від окупантів Київську, Сумську, Чернігівську області.

60 переселенців сьогодні живуть у Северинівській школі. Є родини з малесенькими дітками, яким лише місяць від народження, - на Вінниччині знайшли безпечне місце.

А двоє діток уже народились тут, а скоро очікують на появу ще одного українця.

 «Діти народжуються - значить будемо жити! Україна переможе! Заради дітей - нашого майбутнього!» - зауважив Сергій Борзов.