Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час телемарафону «UA разом» повідомив про те, що під час каденції ІХ скликання Парламенту  прийнято 81 законодавчий акт, пов’язаний виключно з європейською інтеграцією.

«І це абсолютний рекорд. Останній день нещодавнього засідання ознаменувався чотирма такими законами. Це Стамбульська конвенція, це Антикорупційна стратегія і це два Закони в сфері екології, пов’язані з вивезенням відходів і питаннями, пов’язаними з лісами. Після цього ми отримаємо цілу низку директив ЄС, у відповідність до яких потрібно прийняти законодавчі акти. Ми зараз працюємо над цим  комплексом  законопроектів», — зазначив Спікер українського Парламенту та додав, що таких актів буде біля сотні, і Верховна Рада України має імплементувати їх в правове поле України.

Зокрема, за словами Руслана Стефанчука, Парламент спільно з Урядом працює над законодавчими актами у сфері судочинства, антикорупційної боротьби тощо, які будуть зараховані Україні як виконання вимог щодо європейської інтеграції та повноцінного членства України в ЄС.

«Ми вийдемо на комплексний план робіт, представимо суспільству перелік законодавчих актів і план їх прийняття, тому що ми хочемо, щоб все відбувалося прозоро, стабільно й прогнозовано», — зауважив Голова Верховної Ради України.

Він закцентував, що Парламент буде робити все для того, щоб 2025 рік став роком, коли Україна виконає всі зобов’язання, щоб стати членом ЄС.

«За Парламентом ніяких затримок не буде, тому що наш напрямок зрозумілий,  ми до нього будемо йти, включаючи всім відомий турборежим», — наголосив  Голова Верховної Ради України.