За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова його перший заступник Наталя Заболотна провела нараду зі структурними підрозділами соціально-гуманітарного напрямку обласної військової адміністрації.

Під час наради учасники розглянули низку питань у галузях освіти, медицини, а також пенсійних виплат та міграції.

Наразі на Вінниччині здійснюється підготовка до проведення мультидисциплінарного тексту та нового навчального року в умовах воєнного часу.

«Важливо, щоб діти змогли безпечно починати новий навчальний рік», - підкреслила Наталя Заболотна.

У зв’язку із наближенням осені та появою нових модифікацій Сovid-19 обговорили епідеміологічну ситуацію. За словами Наталі Заболотної, ситуація в області контрольована. Заклади охорони здоров’я працюють в посиленому режимі. Станом на сьогодні в області достатньо вакцин, щоб провести щеплення серед усіх бажаючих вакцинуватися.

Крім цього, на нараді обговорили діяльність Пенсійного фонду, який продовжує безперебійно забезпечувати населення пенсійними виплатами.

Зокрема, здійснено перерахування пенсій, пов’язаних з прожитковим мінімумом. Щомісячне фінансування пенсій зросло на 7 млн грн.

До порядку денного також внесено питання роботи Міграційної служби.

На сьогодні є можливість оформити паспорти та ID-картки в Варшаві, що також планується впровадити ще в трьох країнах. До слова, з 1 липня в Україні офіційно запроваджено візовий режим для громадян росії.

«Ми продовжуємо посилювати роботу з підтримки сімей Захисників та Захисниць України у Вінницькій області. Щодня на фронті наші військові, чоловіки й жінки, роблять найголовнішу справу – боронять та відвойовують території нашої країни. Ми маємо організувати та скоординувати усі органи та служби в сферах медицини, соціальних та юридичних послуг навколо цих сімей», - зазначила Наталя Заболотна.

Вона підкреслила, що сімейні лікарі повинні взяти під свій пильний нагляд здоров’я всіх таких родин, оскільки хвороби на фоні стресу значно загострюються і швидко прогресують. Саме тому потрібно підтримувати такі родини, щоб наші Захисники та Захисниці розуміли, що їх батьки та діти у безпеці.

Наостанок Перший заступник Начальника ОВА наголосила: «Працюємо й робимо все можливе для нашої перемоги!».