Безпека жителів Вінницької області – передусім! Попри війну, сьогодні, 13 липня, за участі  Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова та начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, в Чечельницькій ТГ Гайсинського району відкрили поліцейську станцію сектору поліцейської діяльності. Це вже 46-та  така станція, що запрацювала на Вінниччині в межах проекту «Поліцейський офіцер громади».

«Я – ТУТ, щоб оберігати, захищати, жити та працювати», - таке основне гасло поліцейського офіцера громади. Сьогодні до своїх службових обов’язків по охороні правопорядку в Чечельницькій територіальній громаді приступив старший лейтенант поліції Вадим Ковтун. Він пройшов навчання за американською системою, набувши вміння надавати не лише правоохоронні послуги, але й послуги соціального спрямування. Національною поліцією України, для успішного несення служби, офіцеру громади надано службовий автомобіль.

Сергій  Борзов, звертаючись до жителів Чечельницької ТГ, акцентував увагу на новітніх безпекових підходах: «Це справді нова політика взаємодії громади і поліції,- зазначив очільник ОВА.- Поліцейський офіцер завжди буде поряд з вами. Його найважливіше завдання – не розкривати злочини, а здійснювати їх профілактику, працювати на упередження злочинності».

Очільник області підкреслив, що Вінниччина – серед лідерів по втіленню проекту «Я – ТУТ. Поліцейський офіцер громади». 

«Поліцейський офіцер кожного  жителя знатиме особисто, а ви матимете його прямий номер телефону. Цілодобово перебуваючи на території громади, офіцер завжди готовий прийти на допомогу кожному з вас. Йде 140-й день війни з росією, тож маємо бути пильними. Поліція має дуже високий рівень довіри в суспільстві, і ми вітаємо новий, партнерський формат відносин поліції і громади»,- акцентував Сергій Борзов.

Начальник ОВА подякував міському голові та представникам соціально-відповідального бізнесу району, які ставляться до громади з повагою  та завжди готові допомогти.

«Впевнена, що робота поліцейського офіцера громади підвищить рівень безпеки  як у Чечельнику, так і в наших старостинських округах»,- зазначила голова Чечельницької ТГ Світлана Палісіка.

Національна поліція Вінницької області розвивається, рухається і втілює нові проекти, створюючи сучасні умови для роботи працівників поліції : «Відсьогодні  в Чечельницькій громаді працюватиме поліцейський офіцер, який буде  цілодобово з вами на зв’язку, негайно реагуватиме на усі ваші повідомлення і заяви, надаватиме допомогу усім, хто її потребує. На службовому автомобілі офіцер об’їжджатиме усі населені пункти громади і працюватиме тільки для вас, не будучи задіяним на будь-яких інших ділянках. Його завдання – щоб ви почувалися в спокої та у безпеці»,- підкреслив Іван Іщенко.

Учасники заходу оглянули службові приміщення поліцейської станції, зауваживши зручні та комфортні умови для роботи поліцейського офіцера громади.

Варто зазначити, що населення Чечельницької ТГ складає близько 14 тис. мешканців, до складу  громади входить 17 населених пунктів. Тож для успішної реалізації безпекових ініціатив необхідно 3 офіцери громади. Згодом так і буде – впевнені в Чечельницькій ТГ.

Держава  забезпечує безпеку своїх громадян. Слава Україні! Ми переможемо!