В області розпочалась активна робота по розрахункам за земельні частки паїв. Це питання підіймалось сьогодні  під час щотижневої оперативної наради голови ОДА Валерія Коровія з керівниками департаментів та служб регіону.

За інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Миколи Ткачука,  на сьогодні в області налічується 408 тисяч укладених договорів, за якими необхідно виплатити 1,4 млрд грн. На сьогоднішній день уже  більш як 20% коштів виплачено власникам паїв, що становить 208 млн. грн.

Голова  ОДА підкреслив: «Від цієї суми(1,4 млрд грн) буде сплачено 18% ПДВ, з яких 15% надійде до обласного бюджету. Це немалі кошти – орієнтовно 22 млн.грн.

Під час наради голова облдержадміністрації також заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію за окремими галузевими напрямами.

Відтак директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук поінформував присутніх про хід збирання урожаю 2017 року та початок посівної кампанії під урожай 2018 року. Він також  зазначив, що з 24 серпня в області розпочинається сезон цукроваріння - починає працювати Томашпільський цукровий завод, підрозділ ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина». Загалом же у сезон працюватимуть 7 цукрових заводів.

Також на нараді  піднімались питання підготовки навчальних закладів Вінниччини до нового навчального року. Презентацію  з даного питання провела заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Серед питань, що стоять на часі,  очільник області  відзначив необхідність комплексного підходу до створення опорних шкіл, які мають стати центрами якісної доступної освіти, особливо, в сільській місцевості (станом на 18 серпня 2017 року в області налічується 8 опорних шкіл та 17 філій в ОТГ, 1 опорний заклад з 5-ма  філіями в Хмільницькому  районі та 12 опорних школи з підвезенням учнів із сусідніх сіл).

Стурбованість керівника регіону викликав також стан забезпечення учнів загальноосвітніх навчальних закладів підручниками. Хоч на сьогодні цей показник сягає  95% до потреби, проте підручники для 9 класу,  які  у 2017 році надаються за рахунок коштів державного бюджету, надходять досить повільно окремими партіями. Так, станом на 15.08.2017р. отримано 91,8 тис. примірників на суму 2,8 млн. грн., що становить 26% від плану доставки  (352,26 тис. примірників). Це питання залишається на контролі.

Не залишились поза увагою і питання соціальної сфери, зокрема відпочинку дітей пільгових категорій закордоном, а також питання будівництва, дорожнього господарства та захисту населення.

Окремо голова облдержадміністрації акцентував увагу на необхідності ретельної підготовки усіх заходів, які відбуватимуться в області в рамках святкування 26 річниці  незалежності України.