В умовах воєнного стану безперебійне електропостачання у медичних закладах є запорукою збереження життя пацієнтів, що особливо важливо, коли кожне українське місто та село – під загрозою.

Сьогодні для забезпечення стабільної роботи медичного обладнання під час відключень електроживлення до реанімаційного відділення Клінічного Центру інфекційних хвороб передали генератор потужністю 128 кВт. Саме у реанімаційному відділенні знаходиться «левова частка» лікувального обладнання, що забезпечує життєстабілізуючі процеси у критичних пацієнтів. 

Під час візиту до лікарні Начальник ОВА Сергій Борзов зазначив, що наразі енергосистема залишається нестабільною, адже ворог продовжує бити по об’єктах інфраструктури.

«Дякую генеральному директору Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максиму Доценку за постійну підтримку. Наданий дизельний генератор забезпечить безперешкодне надання якісних медичних послуг населенню Вінниччини в умовах воєнного стану. Наша область прихистила 181 тисяч внутрішньо переміщених осіб. У зв’язку з тим, що кількість населення регіону зросла, навантаження на медичну систему збільшилося майже на 10 %. Медична система області, попри війну, продовжує швидко й прогресивно розвиватися», - зауважив Сергій Борзов.

Очільник області також додав, що ОВА завжди відкрита до співпраці з громадськими організаціями та міжнародними фондами.

Керівник медичного закладу Ігор Матковський, висловив щиру вдячність Червоному Хресту, який за сприяння обласної військової адміністрації та особисто Начальника ОВА Сергія Борзова, винайшов можливість поставки потужного генератора для Центру: «Генератор - це те, що набагато полегшить нашу роботу та забезпечить життя клініки, її пацієнтів і персоналу на випадок планового чи випадкового відключення електроенергії або навіть повного блекауту».

Центр інфекційних хвороб вже має стаціонарний генератор, втім переданий генератор є пересувним, а отже, це дозволить його під’єднувати до будь-якого лікувального корпусу. Наявність нового генератора дозволить забезпечити живленням і котельню, тобто фактично заклад буде функціонувати повністю самостійно: з опаленням, освітленням та киснепостачанням.

Варто зазначити, що окрім реанімаційного відділення, Клінічний Центр інфекційних хвороб має також діагностичний та стаціонарний сектор. Загалом у лікарні було зроблено багато роботи щодо матеріально-технічного забезпечення, особливо від початку пандемії COVID-19. Протягом 4 місяців 2020 року було розгорнуто 220 ліжок для порятунку хворих.

В медзакладі забезпечено незалежний трирівневий доступ до централізованого кисню, а також було закуплено сучасні апарати ШВЛ, УЗД-апарат, рентгенограф, комп’ютерний томограф.

Протягом 2022 року в обласному Клінічному Центрі отримали лікування близько 1800 пацієнтів.

Працюємо разом кожен на своєму фронті задля Перемоги! Все буде Україна!