Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зазначила, що візит Монсеньйора Крістофа Губера в період війни є важливою подією для всієї спільноти ГО «Справа Кольпінга в Україні», проявом підтримки для нашої держави та діяльності «Родин Кольпінга».

Основні пріоритети співпраці:

  • підтримка транзитного проживання внутрішньо переміщених родин з дітьми з інвалідністю із забезпечення (або продовження отримання) послуг з фізичної та психолого-педагогічної реабілітації;
  • робота щодо створення соціального бізнесу (робочих місць) для забезпечення зайнятості осіб з числа ВПО родин дітей з інвалідністю та молоді з інвалідністю для можливості створення умов в яких вони не будуть лише споживачами але будуть корисними для місцевої громади, що призведе до зменшення їх потреб та відповідно навантаження на місцевий бюджет.
  • створення умов для проведення корекційно-розвиваючих таборів для дітей та підлітків (з числа ВПО та дітей, які втратили батьків під час війни, дітей військовослужбовців).

«Однією із таких умов ми бачимо відновлення роботи таких таборів і створення на їх базі комплексів соціальної послуги підтриманого проживання», - підкреслила Наталя Заболотна.

За її словами, координація роботи та співробітництво з відокремленими підрозділами ГО «Справа Кольпінга в Україні» у Вінницькій області, зокрема, що вже функціонує у м. Шаргород та тих, створення яких планується.

Наталя Заболотна подякувала Монсеньйору Крістоферу Губеру за підтримку, зазначивши: «Об’єднавшись, ми можемо надати людям та діткам з інвалідністю можливість будувати своє життя в суспільстві, а внутрішньо переміщеним особам надати комфортне проживання на Вінниччині».