Днями Начальник ОВА Сергій Борзов спільно з народним депутатом Іриною Борзовою ознайомилися із роботою фронт-офісу Барського відділення поліції № 1, де впроваджено систему контролю за дотриманням прав людини Custody Records.

Custody Records – автоматизована система обліку дій із затриманими особами. Вона забезпечує  права  громадян, які знаходяться під контролем поліції, а також самих правоохоронців,  відповідно до європейських стандартів.

Оглядаючи умови праці для місцевих поліцейських, Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив: «Вінниччина є лідером серед областей України по запровадженню стандартів європейської безпеки, зокрема, завдяки успішному введенню інформаційно-комунікаційної системи Custody Records. За допомогою таких програм вдосконалюється робота правоохоронних органів».

В підрозділі розташований фронт-офіс, де фронт-офіцер готовий надати будь-які поліцейські послуги громадянам. Відвідувачі мають можливість отримати необхідну інформацію без зайвого очікування. Крім цього, тут є окрема кімната для прийому громадян. 

Під час візиту до поліцейського відділення присутні мали змогу оглянути кімнату слідчих дій, де проводиться розмова із затриманими особами, а також кімнату конфіденційного побачення, в якій відбувається спілкування з адвокатом.

Зазначимо, що задля уникнення неправдивих звинувачень та порушення прав громадян приміщення оснащене системою відеонагляду, де цілодобово ведеться відеозапис.

Працівники відділення також розповіли присутнім про алгоритм роботи поліцейських з особами, які прибувають до відділення поліції, поінформували про надання допомоги і видачі довідок, реєстрацію затриманих у систематизованій електронній базі тощо.

У розмові з поліцейськими народний депутат України Ірина Борзова зауважила: «Зараз Збройні Сили України виборюють європейські цінності та наближають нашу країну до Європейського Союзу. У свою чергу, Верховна Рада у тісній співпраці з міжнародними партнерами та Європейським парламентом вдосконалює українське законодавство, відповідно до європейських норм, тому дуже важливо, що ми вже впроваджуємо європейський досвід на практиці. Дякую Вам за роботу!».

Нагадаємо, що Вінниччина стала однією з перших областей, де вдалося покрити всі базові підрозділи системою Custody Records, адже дотримання прав людини є ключовим пріоритетом сьогодення.