26 лютого, у рамках соціально-благодійного проєкту "Дитинство без війни", Начальник ОВА Сергій Борзов разом із народним депутатом України Іриною Борзовою зустрілися з дітьми та родинами вимушених переселенців.

Рятуючись від війни, люди переїхали до нашої області з Харківщини, Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запоріжжя, Маріуполя та низки інших  українських міст і сіл, у які росія принесла горе, біль і спустошення.

"Діти - це головне у житті кожного. Заради них воюють наші бійці на сході. Саме за їхнє майбутнє. Для того, щоб вони жили в незалежній, успішній Україні. Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей. Головна мета нашого заходу - позитивні емоції для сімей, які знайшли прихисток на Вінниччині. Дякую всім, хто долучився до організації заходів", - зазначив Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА.

З початку повномасштабного вторгнення життя мільйонів українських родин змінилося. На Вінниччині майже 173 тисячі внутрішньо переміщених осіб, близько 50 тисяч з них - діти.

Соціально-благодійні заходи для родин вимушених переселенців в рамках проєкту проводяться уже другий день поспіль.

Для малечі підготували гарну патріотичну програму, а також подарунки.

"Важливо, що під час таких заходів я можу особисто поспілкуватися з родинами, які переїхали на Вінниччину, рятуючи своїх дітей від обстрілів. Ми продовжуємо працювати для того, щоб допомогти родинам, які постраждали внаслідок війни. Нашим дітям потрібен мир, нам потрібна перемога. Дякуємо ЗСУ", - підкреслила Ірина Борзова під час зустрічі.

За її словами, 70% ВПО – це саме жінки з дітьми. І росія забирає в наших дітей право на дитинство, на повноцінну освіту та розвиток, право займатися спортом, культурою.

Сьогодні діти різного віку із задоволенням брали участь в інтерактиві, -  показали, що знають державну символіку, знають нашу культуру, літературу і географію України. На мапі України прикрасили квіткою кожну область і Крим, а також співали пісні.

"Діти повинні мати дитинство!  На жаль, війна безжально відібрала у наших дітей радість повноцінного дитинства. Завдячуючи  проєкту «Дитинство без війни», ми хотіли повернути малечі  щасливі емоції, розважити та змусити їх забути про війну. - зазначив народний депутат України Геннадій Вацак. - Дякую Ірині Борзовій за  запрошення долучитися до такого чудового, доброго проєкту. Коли бачу щирі посмішки дітвори, як вони танцювали, гралися, співали «Червону калину» та «Батько наш Бандера», розумію, що ми вірно зробили, організовуючи подібні проєкти. А ще те, що Україна обов’язково має Перемогти! Заради наших дітей!"

У свою чергу, співзасновник БФ  "Енергія Відродження" Андрій Поліщук додав: "Подібні заходи просто необхідні. Переконаний, що ми маємо сприяти тому, щоб наші діти мали віру в світле майбутнє".

Варто підкреслити, що з перших днів війни сотні тисяч українців об’єдналися як в Україні, так і за кордоном, виходили на мітинги для того, щоб світ підтримав Україну, а на місцях надали прихисток тим родинам, які виїжджали з тих областей, де активно ведуться бойові дії.

Благодійні заходи вдалося організувати з ініціативи народного депутата України Ірини Борзової, за підтримки обласної військової адміністрації, у співпраці з Громадська Організація "Шотландія-Україна" та Кондитерський Дім "Вацак", БФ Енергія Відродження, Вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат" та ВОЦК Щедрик.

Разом до Перемоги!