Сьогодні на Вінниччині перебуває з робочим візитом директорка Європейського Форуму інвалідності Кетрін Нотон, експерт міжнародної організації CBM Гаймо Дуттл, генеральна Секретарка Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Вікторія Назаренко та програмний менеджер Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Лариса Байда.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його заступник Андрій Кавунець ознайомив делегацію з поточною ситуацією щодо перебування ВПО в області, зокрема тих, які мають інвалідність.

«На сьогодні 419 переміщених маломобільних осіб перебуває у закладах соціальної сфери області, велика частина з них лежачих. З початком повномасштабного вторгнення навантаження на такі заклади збільшилося», - зазначив Андрій Кавунець.

За словами Кетрін Нотон, Європейський Форум людей з інвалідністю ще з перших днів війни переймається ситуацією в Україні.

«Ми завітали до Вінницької області разом з нашими колегами з Національної асамблеї, щоб краще зрозуміти, які у вас є потреби станом на зараз», - підкреслила Кетрін Нотон.

Генеральна Секретарка Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Вікторія Назаренко додала, що Вінниччина завжди була прикладом, адже в області партнерство з громадськими об’єднаннями людей з інвалідністю є дуже важливим.

«Ми багато зусиль спрямовуємо на те, щоб навчати, обмінюватися досвідом з Європейським Фондом інвалідності та СBM. Разом намагаємося допомагати людям», - підкреслила Вікторія Назаренко.

Андрій Кавунець відзначив, що обласна військова адміністрація працює над тим, щоб кожна внутрішньо переміщена особа отримала максимальну підтримку та допомогу.

«Нам допомагають міжнародні фонди із забезпеченням людей з інвалідністю, зокрема ВПО, які перебувають в інституційних закладах. Вони передають гігієнічні набори, меблі, інші побутові речі та фінансують проведення деяких ремонтних робіт. – зауважив Андрій Кавунець. – Втім, евакуація людей з областей, де активно ведуться бойові дії, продовжується, тому зараз Вінниччина потребує підтримки міжнародних організацій для розгортання нових ліжко-місць для маломобільних осіб».

Також посадовець подякував за непохитну підтримку Вінниччини та України та висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю.