5 квітня за участю заступника Начальника ОВА Олександра Піщика відбулось засідання Комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах за IV квартал 2022 р.

Відповідно до Закону України від 3.11.2016 р. №1730 - VIII (зі змінами), територіальна комісія розглядає та підтверджує (узгоджує) обсяги заборгованості з різниці в тарифах для теплопостачальних та теплогенеруючих організацій протягом дії воєнного стану щоквартально.

На розгляд профільної Комісії були подані документи трьома суб'єктами господарювання області:

  • КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго»,
  • КП «Вінницяоблтеплоенерго»,
  • ВП «Ладижинської теплової електричної станції» Акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго».

Під час минулих засідань КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» узгоджувались обсяги з різниці в тарифах за попередні періоди.

На офіційному сайті ОВА  в розділі "Публічна інформація" оприлюднено розрахунки обсягів заборгованості з різниці в тарифах, що визначені за IV квартал 2022 року по зазначених підприємствах.

«Питання компенсації наразі вирішується на державному рівні, тож сподіваємось, що вже в цьому році матимемо можливість підтримати підприємства теплокомуненерго та сприяти їхній безперебійній діяльності», - підкреслив Олександр Піщик. 

За підсумками засідання, члени Комісії узгодили питання щодо обсягів заборгованості з різниці в тарифах по підприємствах регіону.