7 квітня Начальник ОВА Сергій Борзов взяв участь у Міжнародному психологічному форумі «Особистість, суспільство, війна».

Ініціатор проведення заходу - Харківський національний університет внутрішніх справ, який перемістився на Вінниччину.

У роботі форуму також взяли участь науковці зі Сполученого Королівства (Англія, Раскін Університет), Республіки Польща(Інститут права, Опольський університет), Католицького університету Колумбії, фахівці з Одеси, Харкова та Києва.

Сергій Борзов, звертаючись до присутніх, розповів про виклики, які доводилось долати області з моменту повномасштабного вторгнення росії.

Очільник Вінниччини повідомив про кроки, які були здійснені для формування дієвої систему психологічної підтримки, зокрема, про створення першого в Україні Центру «БАРНАХУС».

«У цьому спеціалізованому закладі створено умови для опитування в дружній атмосфері дитини, що постраждала від насильства. Ці свідчення мають юридичну силу у Європейських судах. - зазначив Сергій Борзов. - В області створено 28 мобільних бригад соціально–психологічної допомоги, які надають послуги у всіх 63 громадах».

Саме для подолання психологічних викликів, Перша леді України Олена Зеленська започаткувала Національну програму психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. Її завдання – побудувати ефективну систему якісних і доступних послуг із психічного здоров’я, щоб ними міг скористатися кожен, хто їх потребує.

«Впевнений, що питання психологічної підтримки на часі, як ніколи. Адже війна закінчиться, а її наслідки ще довго відгукуватимуться в нашому житті. І поки наші бійці тримають оборону на передовій, ми вже маємо об’єднати найкращих фахівців для виконання цього завдання»,- підкреслив Начальник ОВА.

Сергій Борзов висловив чітку позицію: проведення таких психологічних форумів, за участі міжнародних експертів, зробить вагомий внесок у розбудову найефективнішої системи психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні.