20 квітня офіційна делегація Лодзинського воєводства Республіки Польща разом із заступниками Начальника ОВА Андрієм Кавунцем та Сергієм Здітовецьким оглянули машинобудівні підприємства регіону.

Зокрема, ознайомилися з роботою одного з лідерів Вінниччини – ТДВ «Брацлав» та релокованих на його територію підприємств ТОВ «Контакт» та ТОВ «Українська вагова компанія Брацлав».

Візит мав на меті налагодження ділових контактів між підприємцями Вінницької області та Лодзинського воєводства.

«Дуже приємно, що наші польські колеги виступили з ініціативою про активізацію економічної співпраці між бізнесом Вінницької області та Лодзинського воєводства. Ми вдячні польським партнерам за допомогу, яку вони надавали від початку повномасштабного вторгнення. Втім, розуміємо, що потрібно також розширювати співпрацю в напрямку розвитку економіки», - зауважив Андрій Кавунець.

Директор департаменту Європейських фондів для Лодзинського воєводства Лукаш Стаюда та заступниця директора канцелярії Маршалка Лодзинського воєводства Мілєна Дуткевич оглянули виробничі площі підприємств.

Група компаній «Брацлав» займається розробкою, впровадженням і супроводом комплексних рішень для тваринництва і сільського господарства, «Контакт» - виготовленням гідравлічного обладнання, а «Українська вагова компанія Брацлав» - створенням вагових систем підвищеної складності.

За словами Радника генерального директора Миколи Михайленка, зараз ТОВ «Брацлав» розширило сферу своєї діяльності та лінійку товарів.

«Ми застосовуємо комплексний підхід до виробництва. Розширюємо виробничі площі, впроваджуємо нові технології та нові види обладнання. Велику увагу приділяємо якості наших виробів. Підприємство «Брацлав» вже 12 років працює за міжнародною системою ISO, і щороку німецька компанія проводить зрізи, які підтверджують, що наша продукція відповідає європейським стандартам. – зауважив Микола Михайленко. – Крім того, ми обмінюємося досвідом із релокованими підприємствами, що дозволяє нам удосконалюватися».

Реалізація продукції підприємства здійснюється на українському та закордонних ринках, зокрема в Канаді, США та країнах Європи.

Під час зустрічі було визначено кілька напрямків для подальшої співпраці між підприємцями Вінниччини та Лодзинського воєводства.

Представники делегації висловили готовність надати всю необхідну консультаційну та організаційну допомогу як в налагоджені контактів, так і створенні спільних підприємств.