Начальник ОВА Сергій Борзов відвідав ГУ ДСНС у Вінницькій області, де оглянув нові авто, які передала Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Це дві сучасні пожежні автоцистерни на базі шасі Isuzy та Ford.

«Технічна підтримка надзвичайників є вкрай актуальною і потрібною в сьогоднішній умовах. Автомобілі укомплектовані цистернами для води та піноутворювача, а також багатофункціональним сучасним інструментом, для проведення аварійно-рятувальних робіт». – підкреслив очільник області.

Рятувальники кажуть, що такі авто ще більше поліпшать боєздатність підрозділів, дозволять рятувальникам ефективніше виконувати завдання за призначенням, адже вміщують у себе великий об’єм води та піноутворювача, а також оснащені потужним пожежно-технічним озброєнням, що дозволить ефективніше працювати рятувальникам у темний час доби.

За словами Сергія Борзова, техніка вже вирушила на оперативне чергування у підпорядковані підрозділи Вінниці, зокрема у 2-гу та 4-ту державну пожежно-рятувальні частини обласного центру.

Також підрозділи служби отримали обладнання для порятунку людей на воді, обстеження акваторії водних об’єктів області та ліквідації наслідків підтоплення у населених пунктах. Серед отриманого майна потужні мотопомпи різної модифікації та призначення, човни з двигунами, каски, спеціальне освітлення, інвертор та рятувальні жилети. Їх передають в райони області, де ймовірні ризики підтоплення.