Сьогодні 29 дітей з Вінниччини вирушили на двотижневий відпочинок до дитячого табору оздоровлення та відпочинку «Артек-Буковель».

Про це повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Це діти з трьох дитячих будинків сімейного типу та прийомної сім'ї, які через збройну агресію рф змушені були покинути свої домівки в Херсонській та Донецькій областях.

Разом з ними відпочиватимуть семеро батьків-вихователів та прийомні батьки.

Під час всього терміну перебування вони будуть проживати разом з дітьми меншого віку.  Для цієї групи дітей та батьків передбачений власний розклад дня та відпочинку.

Діти 7-17 років проживатимуть окремо від батьків та будуть залучені до різноманітних заходів в таборі.

Зазначимо, що з травня 2023 року Фундація Олени Зеленської організовує відпочинок у Карпатах для дітей, що виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, а також їхніх батьків.

На переконання Першої леді, самої лише побутової допомоги, яку Фундація постійно надає ДБСТ, недостатньо. І дітям, і батькам життєво необхідно відновити сили. До того ж для вихователів це робота 24/7, а відпустка для них не передбачена.

«Бажаю дітям і вихователям вдалого відпочинку! Перезавантажитися та повернутися сповненими сил та енергії. Дякую Олені Зеленській та її Фундації за організацію якісного дозвілля для наших дітей!» - наголосив очільник області.

 

 

 

ї