Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зустрілася з Грегором Федергеном - координатором Міжнародної Справи Кольпінга у Центральній та Східній Європі, В'єтнамі та Індії.

«Ми вже маємо позитивний досвід співпраці з Відокремленим структурним підрозділом ГО «Справа Кольпінга в Україні» «Родина Кольпінга м. Вінниця». Починали з адвокації прав людей з інвалідністю. Далі спільно впроваджували послугу підтриманого проживання та організували навчання асистентів дитини. Нещодавно завершили курс, випустивши близько 60 фахівців», - зазначила посадовиця.

Під час зустрічі сторони обговорили можливі варіанти подальшої співпраці. Нагальною проблемою не лише у Вінницькій області, але й Україні залишається наявність барʼєрів для людей з інвалідністю у медицині.

Зокрема, говорили про відсутність кадрів для «ведення» людей з аутизмом. Є проблема не лише у лікуванні, але й діагностуванні. Бувають летальні випадки, діти з таким діагнозом просто не виживають, не маючи можливості сказати про те, що їх турбує.

«Знаємо, що в Німеччині є такий досвід. Маю надію на те, що зможемо завдяки співпраці з Родиною Кольпінга підсилити саме напрямок роботи з підготовки та навчання кадрів. Щиро дякую за підтримку та змістовну бесіду!» - наголосила Наталя Заболотна.

Працюємо далі над розбудовою безбар’єрного середовища на Вінниччині!